Rumah Kecil Tiang Seribu

Pelaburan, Hartanah, Kewangan dan Dunia Niaga

Home » Month: October 2009

Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

Sempena hari Jumaat ni, aku nak imbas sikit pasal amalan bersedekah dan memberi kepada yang memerlukan. Bukan apa, sebagai ingatan pada diri aku sendiri jugak, dok sibuk cari peluang untuk tingkatkan pendapatan melalui pelbagai usaha, kadang tu kita bimbang takut-takut kita terlupa tanggungjawab untuk bersedekah dan berzakat. Tak rugi pun kalau kita amalkan sikap ni. Continue Reading

Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab saiz dia yang lebih kecik Continue Reading