Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

Sempena hari Jumaat ni, aku nak imbas sikit pasal amalan bersedekah dan memberi kepada yang memerlukan. Bukan apa, sebagai ingatan pada diri aku sendiri jugak, dok sibuk cari peluang untuk tingkatkan pendapatan melalui pelbagai usaha, kadang tu kita bimbang takut-takut kita terlupa tanggungjawab untuk bersedekah dan berzakat. Tak rugi pun kalau kita amalkan sikap ni. […]

Continue reading →

Joli Katak vs. Joli Rimau

Lama tak bukak cerita dongeng hikayat 1001 malam hahaha.. Korang jangan caya sangat cerita dongeng nih, untuk buat bacaan santai saja bolehlah. Kalau nak ikut jugak, suka ati koranglah, masuk gaung sendiri tanggung..huhu.. Dulu aku ada cerita beberapa tips dan cara macam mana kita nak gandakan profit dari sejumlah modal yang kita ada. Aku nak […]

Continue reading →

Cakap Berisi

Aku baru sampai rumah. Tadi lepak2 dengan pie kat Bangi sambil pekena kopi ais dan mee udang. Sedap betul. Dari hari Rabu lepas lagi pie nak jumpa. Tapi aku tak free sebab ada hal lain. SMS pie lebih kurang pukul 10 malam, tanya dia ada kat Melaka ke Kajang, dia balas ada kat Kajang. Apa […]

Continue reading →

Macam mana nak jadi tokey rumah

Dalam pelaburan hartanah ni, macam-macam cara orang dah buat. Ada yang beli murah, jual ikut harga pasaran. Ada yang remortgage atau refinance untuk dapatkan duit extra. Ada jugak yang apply facility overdraft dan home extra. Macam-macam. OK, mari kita borak pasal macam mana nak jadi tokey rumah. Kepada yang dah bergelar tokey tu, mungkin boleh […]

Continue reading →

Open House Satu Solution dan PMC

Minggu ni dah masuk minggu ke-3 kita berhari raya. Open house semakin rancak. Semalam saja, 8 jemputan dari rakan-rakan yang perlu dipenuhi, tapi berjaya pergi 5 saja hehehe. Hari ni, bersambung lagi. Sempat pegi ke open house PMC dan Satu Solution di pejabat mereka di Dwitasik, Bandar Tasik Permaisuri, Cheras. Lauk pauk memang sedap dan […]

Continue reading →

Penceramah Berwawasan

Sabtu lepas, adik beradik dan ipar duai aku singgah beraya di rumah. Maklumlah, masa cuti raya aritu, ada yang tak sempat nak berjumpa sebab balik ke rumah mertua dan keluarga masing-masing. So, aku pun ajaklah dioarang datang makan tengahari kat rumah. Lepas asar, semua adik beradik aku dah balik. Kebetulan pulak, petang tu kawan anak […]

Continue reading →

Kereta Control

Haha.. apahal dengan kereta control pulak ni? hehehe.. takde lah, minggu lepas anak-anak aku secara senyap-senyap ala komando dah ajak bini aku pegi Jusco. Rupa-rupanya dah lama diaorang pasang plan nak sambar kereta control yang dia tengok dalam TV3 – Flash and Dash. Kalau nak harap aku belikan kereta control tu, sorry lah, baik aku […]

Continue reading →