Rumah Kecil Tiang Seribu

Pelaburan, Hartanah, Kewangan dan Dunia Niaga

Home » Month: July 2011

Beli Kereta Baru atau Beli Rumah Baru?

Korang ada adik-adik yang masih belajar kat Universiti atau IPT tak? Pernah tak sembang-sembang dengan diaorang apa perancangan mereka lepas habis belajar? Aku pun ada sorang adik bongsu ni, dah abis dah semester akhir degree dia, sekarang tengah latihan praktik dan lepas tu terus boleh kerja. Masa balik kampung 2 bulan lepas, dia tumpang aku Continue Reading

Jangan Sampai Kena Tipu Dengan Kontraktor

Sekarang ni kat kawasan perumahan aku, musim orang ubahsuai (renovate) rumah. Ada yang nak besarkan porch supaya boleh parking kereta lebih dari sebuah. Ada yang nak besarkan ruang dan jadikan dua tingkat. Ada yang nak besarkan dapur. Ada yang nak besarkan masterbedroom dan macam-macam lagi kerja ubahsuai. Ikut selera dan bajet masing-masing, renovate rumah ni Continue Reading