Monthly Archives: October 2009

Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

      7 Comments on Kisah pasal Sedekah dan Pemberian

Sempena hari Jumaat ni, aku nak imbas sikit pasal amalan bersedekah dan memberi kepada yang memerlukan. Bukan apa, sebagai ingatan pada diri aku sendiri jugak, dok sibuk cari peluang untuk tingkatkan pendapatan melalui pelbagai usaha, kadang tu kita bimbang takut-takut kita terlupa tanggungjawab untuk bersedekah dan berzakat. Tak rugi pun… Read more »

Joli Katak vs. Joli Rimau

      Comments Off on Joli Katak vs. Joli Rimau

Lama tak bukak cerita dongeng hikayat 1001 malam hahaha.. Korang jangan caya sangat cerita dongeng nih, untuk buat bacaan santai saja bolehlah. Kalau nak ikut jugak, suka ati koranglah, masuk gaung sendiri tanggung..huhu.. Dulu aku ada cerita beberapa tips dan cara macam mana kita nak gandakan profit dari sejumlah modal… Read more »

Smart Investor vs. Hardworking Investor

      7 Comments on Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab… Read more »

Macam mana nak jadi tokey rumah

      7 Comments on Macam mana nak jadi tokey rumah

Dalam pelaburan hartanah ni, macam-macam cara orang dah buat. Ada yang beli murah, jual ikut harga pasaran. Ada yang remortgage atau refinance untuk dapatkan duit extra. Ada jugak yang apply facility overdraft dan home extra. Macam-macam. OK, mari kita borak pasal macam mana nak jadi tokey rumah. Kepada yang dah… Read more »

Penceramah Berwawasan

      Comments Off on Penceramah Berwawasan

Sabtu lepas, adik beradik dan ipar duai aku singgah beraya di rumah. Maklumlah, masa cuti raya aritu, ada yang tak sempat nak berjumpa sebab balik ke rumah mertua dan keluarga masing-masing. So, aku pun ajaklah dioarang datang makan tengahari kat rumah. Lepas asar, semua adik beradik aku dah balik. Kebetulan… Read more »