Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

      Comments Off on Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

Assalamualaikum sahabat-sahabatku sekalian. Arakian tersebutlah hikayat Sang Rajuna Tapa bersemayam disinggahsananya untuk berbicara dengan sekalian rakyat jelata… eceh ce ceh… dah macam tok karut wayang kulit lah pulak yop hehe.. Sejak dua menjak ni, aku tak dapat update selalu blog ni macam biasa. Bila nak tulis blog ni dia kena… Read more »

Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

      5 Comments on Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

Kalau kita tanya rata-rata manusia dekat muka bumi ni, ramai yang nak jadi kaya. Biasanya yang belum jadi kaya, paling bersemangat dan bercita-cita nak jadi kaya satu hari nanti. Bagi yang dah memang kaya pulak, mungkin nak cari peluang untuk tambah kekayaan lagi. Kalau korang baca buku, artikel, dengar ceramah,… Read more »

10 Tips Mudah untuk Bakal Graduan Yang Nak Mula Kerja

Aku ingat lagi masa kecik-kecik dulu, time pegi sekolah, selalu cikgu cakap, kalau sapa belajar rajin, nanti besar boleh masuk Universiti. Mak bapak kita pun selalu ulang benda yang sama untuk beri perangsang supaya kita tekun belajar. Ya lah, mak bapak aku tak sekolah tinggi, so harapan mereka hanya pada… Read more »

Bisnes Pilihanraya

      Comments Off on Bisnes Pilihanraya

Bulan 3 Pilihanraya!.. huhuhu.. spekulator tak bertauliah kat luar sana bukan main dok canang sana sini, general election is just around the corner. Tapi betul ke tidak, kita tunggu dan lihat je nanti. Sekarang ni pun, aku tengok ramai yang dah mula bersiap-sedia mulakan ‘kempen’ awal. SMS ucap selamat tahun… Read more »

Selamat Tahun Baru 2013

      Comments Off on Selamat Tahun Baru 2013

Assalamualaikum dan Salam sejahtera rakan-rakan blog dan pemerhati bebas (macam pilihanraya dah dekat la pulak). Masuk jugak tahun 2013 ni ye, ya lah.. ada kaum mana tah dok predict akhir zaman pada tahun 2012… tup-tup semua tu tahyul mahyul.. Allah saja yang tahu bila datangnya kiamat. Kita ni kena bersiap-sedia… Read more »

Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

      1 Comment on Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

Ya habibi, Ya maulana, ahlan wa sahlan wahai saudagar unta dan kurma. Assalamualaikum yop. Masih bernafas harapnya. Bulan puasa dan syawal dah pun lepas. Seluar pun dah start sendat balik gara-gara makan tak berenti hehe. Sebelum terlupa (nak mintak maaf takyah tunggu raya!), mintak ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan… Read more »

Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

      Comments Off on Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

Assalamualaikum yop. Amboi, makin lama makin bersawang blog aku ni yop. Korang datang jenguk lagi ke? hahaha.. tengkiu..tengkiu.. ni buat semangat berkobar-kobar nak menulis lebih kerap nih huhu.. Gini yop, aku nak cerita sikit kali ni pasal persaingan dalam perniagaan. Biasalah yop, adat orang meniaga kan, bila kita buat satu… Read more »