Tag Archives: berniaga

10 Jenis Perniagaan Yang Boleh Dimulakan Tanpa Modal Yang Besar

Bila sebut saja pasal berniaga, mesti salah satu benda yang menjadi cabaran ialah modal. Percaya atau tidak, bukan semua bisnes kena ada modal, kalau perlu modal pun, bisnes tu perlukan modal yang kecil. Bisnes yang bagus ialah, bisnes yang tidak perlu pening kepala kumpul modal yang banyak atau sampai perlu… Read more »

Kisah Tentang Bisnes Orang Melayu

      Comments Off on Kisah Tentang Bisnes Orang Melayu

Assalamualaikum yeop, apa khabar semua. Sedar tak sedar, dah sampai 31hb Disember 2013 dah kita ye. Sekejap je masa berlalu meninggalkan kita. Bertambah lagi setahun pengalaman, pengetahuan dan cabaran hidup yang kita semua lalui. Masing-masing dengan kisah yang tesendiri. Hujung-hujung tahun ni, biasalah habiskan cuti sambil uruskan persekolahan anak (hehehe..aku… Read more »

Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

      5 Comments on Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

Kalau kita tanya rata-rata manusia dekat muka bumi ni, ramai yang nak jadi kaya. Biasanya yang belum jadi kaya, paling bersemangat dan bercita-cita nak jadi kaya satu hari nanti. Bagi yang dah memang kaya pulak, mungkin nak cari peluang untuk tambah kekayaan lagi. Kalau korang baca buku, artikel, dengar ceramah,… Read more »