Tag Archives: bisnes

10 Jenis Perniagaan Yang Boleh Dimulakan Tanpa Modal Yang Besar

Bila sebut saja pasal berniaga, mesti salah satu benda yang menjadi cabaran ialah modal. Percaya atau tidak, bukan semua bisnes kena ada modal, kalau perlu modal pun, bisnes tu perlukan modal yang kecil. Bisnes yang bagus ialah, bisnes yang tidak perlu pening kepala kumpul modal yang banyak atau sampai perlu… Read more »

Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

      5 Comments on Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

Kalau kita tanya rata-rata manusia dekat muka bumi ni, ramai yang nak jadi kaya. Biasanya yang belum jadi kaya, paling bersemangat dan bercita-cita nak jadi kaya satu hari nanti. Bagi yang dah memang kaya pulak, mungkin nak cari peluang untuk tambah kekayaan lagi. Kalau korang baca buku, artikel, dengar ceramah,… Read more »

Jangan Main ikut-ikut Je Kalau bab duit

      Comments Off on Jangan Main ikut-ikut Je Kalau bab duit

Bab duit ni, ramai yang dah kena tipu. Tipu bukan sikit-sikit, kena banyak ribu yob. Ada yang juta-juta kena songlap dek kerana percaya dengan janji manismu.. huhu.. Puasa pun nak dekat dah yob, yang tak ganti lagi tu, cepat-cepat sikit. Kang dah tak sempat kena double pulak tahun depan huhu..Ramai… Read more »