Tag Archives: investment

Kisah Beli Property di Usia Muda: Apa Kata Anda?

      Comments Off on Kisah Beli Property di Usia Muda: Apa Kata Anda?

Ramai kawan2 buat trending post hari ni pasal #KisahBeliPropertyPertama di FB. Saya pun ada kisah beli rumah pertama pada umur yang tak berapa muda sangat, iaitu usia 26 tahun. Masa tu kena tunggu genap 3 tahun bekerja (makan gaji) sebelum layak buat pinjaman perumahan dengan syarikat. Rumah pertama saya ialah… Read more »

Modal dan Usahasama

      13 Comments on Modal dan Usahasama

Semalam aku jumpa pie, fizal, tuah, wan azmi dan sorang kenalan baru, Badrul di Bangi. Pie ajak sembang-sembang pasal idea nak buat budget hotel. So, kitorang datang kononnya macam nak bagi idea lah hahaha.. macamlah ada pengalaman pun, yang tahu lebih aku tengok si fizal, sebab memang profession dia ada… Read more »

Smart Investor vs. Hardworking Investor

      7 Comments on Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab… Read more »