Tag Archives: modal

10 Jenis Perniagaan Yang Boleh Dimulakan Tanpa Modal Yang Besar

Bila sebut saja pasal berniaga, mesti salah satu benda yang menjadi cabaran ialah modal. Percaya atau tidak, bukan semua bisnes kena ada modal, kalau perlu modal pun, bisnes tu perlukan modal yang kecil. Bisnes yang bagus ialah, bisnes yang tidak perlu pening kepala kumpul modal yang banyak atau sampai perlu… Read more »

Bisnes Apa Yang Kita Boleh Buat Dengan Modal RM2000

      Comments Off on Bisnes Apa Yang Kita Boleh Buat Dengan Modal RM2000

Akhir-akhir ni, aku suka luangkan masa baca posting-posting Puan Ainon Mohd (Chairman PTS dan ABS Holdings) di FB. Posting Puan Guru seorang ni sangat santai, tapi penuh tersirat dengan pengajaran. Kadang tu Puan Ainon share surat dari pembaca bertanyakan nasihat dan tunjuk ajar darinya, dan bila dia share di wall… Read more »

Bila Loan dah Maximum, macam mana nak invest lagi?

Sebagai investor yang menggunakan kemudahan pinjaman dari bank, sampai satu tahap, kita dah tak boleh buat loan lagi. Ada juga keadaan di mana kita dah tak nak buat loan lagi. Tapi, sebagai investor, pantang nampak peluang baru, kita pasti teruja untuk mulakan langkah kembali, cuma dengan capital yang terhad atau… Read more »

Projek 7 Bulan Modal RM550K

      14 Comments on Projek 7 Bulan Modal RM550K

Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Lama jugak aku tak update apa-apa. Sibuk bercampur “duri palas” sikit huhu.. Alhamdulillah, projek datuk keramat aku dah siap jugak akhirnya. Ada sikit-sikit je lagi nak dikemaskan dan difinalise, tapi rumah dah boleh duduk dah pertengahan Februari 2011 yang lepas. Masuk jugak sebelum kerja-kerja kemasan akhir dibuat… Read more »

Modal dan Usahasama

      13 Comments on Modal dan Usahasama

Semalam aku jumpa pie, fizal, tuah, wan azmi dan sorang kenalan baru, Badrul di Bangi. Pie ajak sembang-sembang pasal idea nak buat budget hotel. So, kitorang datang kononnya macam nak bagi idea lah hahaha.. macamlah ada pengalaman pun, yang tahu lebih aku tengok si fizal, sebab memang profession dia ada… Read more »