Tag Archives: tips berniaga

Kenapa Ramai Orang Minat Berniaga, Tapi Susah Nak Berjaya?

      Comments Off on Kenapa Ramai Orang Minat Berniaga, Tapi Susah Nak Berjaya?

Ramai orang minat berniaga bila tengok kejayaan peniaga yang hidup mewah dan bergaya. Mereka fikir dengan berniaga, boleh dapat duit banyak. Tak kan nak makan gaji seumur hidup, kita pun nak jadi kaya. Bila ada duit banyak, boleh beli macam-macam. Boleh pergi melancong ke merata tempat, boleh buat itu dan… Read more »

10 Jenis Perniagaan Yang Boleh Dimulakan Tanpa Modal Yang Besar

Bila sebut saja pasal berniaga, mesti salah satu benda yang menjadi cabaran ialah modal. Percaya atau tidak, bukan semua bisnes kena ada modal, kalau perlu modal pun, bisnes tu perlukan modal yang kecil. Bisnes yang bagus ialah, bisnes yang tidak perlu pening kepala kumpul modal yang banyak atau sampai perlu… Read more »

49 Nasihat Syed Mokhtar Al Bukhary Kepada Usahawan dan Bakal Usahawan

      Comments Off on 49 Nasihat Syed Mokhtar Al Bukhary Kepada Usahawan dan Bakal Usahawan

49 Nasihat Syed Mokhtar Al-Bukhary. Khas Buat Para Usahawan & Bakal Usahawan. [SUMBER:FB post sharing rakan Internet]. 1. Ada sebab kenapa saya bekerja seperti tiada hari esok. Agenda sosial dan kerja-kerja kemasyarakatan itulah antara sebabnya. Saya mahu meninggalkan warisan untuk anak bangsa yang kekal berpanjangan 2. (berkenaan know who) Bangsa… Read more »

Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

      Comments Off on Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

Assalamualaikum sahabat-sahabatku sekalian. Arakian tersebutlah hikayat Sang Rajuna Tapa bersemayam disinggahsananya untuk berbicara dengan sekalian rakyat jelata… eceh ce ceh… dah macam tok karut wayang kulit lah pulak yop hehe.. Sejak dua menjak ni, aku tak dapat update selalu blog ni macam biasa. Bila nak tulis blog ni dia kena… Read more »

Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

      Comments Off on Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

Assalamualaikum yop. Amboi, makin lama makin bersawang blog aku ni yop. Korang datang jenguk lagi ke? hahaha.. tengkiu..tengkiu.. ni buat semangat berkobar-kobar nak menulis lebih kerap nih huhu.. Gini yop, aku nak cerita sikit kali ni pasal persaingan dalam perniagaan. Biasalah yop, adat orang meniaga kan, bila kita buat satu… Read more »