Tag Archives: wang

Duit KWSP Boleh Licin Lepas 3 Tahun Bersara? Faiz Subri Ada Jawapannya

      Comments Off on Duit KWSP Boleh Licin Lepas 3 Tahun Bersara? Faiz Subri Ada Jawapannya

Selamat Tahun Baru 2017 buat pembaca budiman (masih belum terlambat kan). Semoga semuanya sihat dan bersemangat mengharungi tahun baru ni. Pagi-pagi ni ada semangat sikit nak komen tentang berita yang aku dengar di Radio masa hantar anak ke sekolah pagi tadi. Menurut satu laporan, kebanyakan pesara yang mempunyai caruman di… Read more »

Hidup untuk Duit atau Duit untuk Hidup

      Comments Off on Hidup untuk Duit atau Duit untuk Hidup

Tu dia…. tajuk macam biasa dengar aje kan.. serupa dengan soalan hidup untuk makan, atau makan untuk hidup. Mat salleh cakap “catch 22” situation lah. Yang mana satu didahulukan, atau yang mana satu betul, dua-dua pun boleh jadi betul, dan boleh didahulukan. Tak dinafikan, sekarang ni, semua benda nak pakai… Read more »

Jangan Main ikut-ikut Je Kalau bab duit

      Comments Off on Jangan Main ikut-ikut Je Kalau bab duit

Bab duit ni, ramai yang dah kena tipu. Tipu bukan sikit-sikit, kena banyak ribu yob. Ada yang juta-juta kena songlap dek kerana percaya dengan janji manismu.. huhu.. Puasa pun nak dekat dah yob, yang tak ganti lagi tu, cepat-cepat sikit. Kang dah tak sempat kena double pulak tahun depan huhu..Ramai… Read more »