Macam Mana Nak Kaya

      Comments Off on Macam Mana Nak Kaya
Share this..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Tuan/Puan

Assalamualaikum Yop, selamat hari raya buat semua. Yang tak abis puasa 6 lagi tu, ada masa lagi nak buat.

Ok yop, aku rasa takde orang yang tak nak jadi kaya kan. Kalau boleh, lahir je semua orang nak ada banyak duit dan hidup senang lenang. Pendek kata, apa yang kita nak, semua boleh dapat.

Hakikat sebenar tak macam tu, ramai yang masih hidup kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Cita-cita nak jadi kaya memang tak pernah padam. Cuma hasilnye je tak nampak-nampak hehe..

Dalam blog ni pun aku ada share few tips untuk korang cuba, tapi aku share jugak tips Mat Salleh bagi dekat satu website bila berbicara pasal Macam Mana Nak Jadi Kaya. Antara yang menarik petikan kat bawah ni:

Define what rich is to you. In other words, what do you envision when you think about being rich? This can be different for everyone. For many people, the idea of getting rich is tied to prestige and getting respect. It’s about maintaining a luxurious standard of living. For others, it’s a matter of planning for Retirement. Some people want to get rich so that they never have to work another day in their lives. In this case, the standard of living one wishes to maintain once retired is critical to understanding how much money is needed to get rich.

Sumber:http://m.wikihow.com/Get-Rich

Aku rasa, aku dalam kategori nak cari kekayaan (halal) untuk bersara awal hehehe.. Korang?

Terima Kasih