Category Archives: Perniagaan

Artikel berkaitan perniagaan dan idea bisnes

Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

      5 Comments on Kisah Orang Kaya dengan Orang Yang Nak Jadi Kaya

Kalau kita tanya rata-rata manusia dekat muka bumi ni, ramai yang nak jadi kaya. Biasanya yang belum jadi kaya, paling bersemangat dan bercita-cita nak jadi kaya satu hari nanti. Bagi yang dah memang kaya pulak, mungkin nak cari peluang untuk tambah kekayaan lagi. Kalau korang baca buku, artikel, dengar ceramah,… Read more »

Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

      Comments Off on Rahsia Bersaing Dalam Perniagaan dan Menang

Assalamualaikum yop. Amboi, makin lama makin bersawang blog aku ni yop. Korang datang jenguk lagi ke? hahaha.. tengkiu..tengkiu.. ni buat semangat berkobar-kobar nak menulis lebih kerap nih huhu.. Gini yop, aku nak cerita sikit kali ni pasal persaingan dalam perniagaan. Biasalah yop, adat orang meniaga kan, bila kita buat satu… Read more »

Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

      Comments Off on Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

Hehehe.. aku nak cerita sikit pasal kisah kantoi yang aku terkena minggu lepas. Bukan kantoi dengan artis popular weh.. ini kantoi pasal lain hehe… Pelepuk!.. terkena yop atas batang hidung sendiri.. siapa yang rugi? aku dan diri aku sendiri jugak yang rugi 😛 OK gini, ada satu rumah sewa aku… Read more »

Apa pasal kita susah nak Berjaya?

      Comments Off on Apa pasal kita susah nak Berjaya?

Assalamualaikum yop dan yong! apa khabar korang semua. Harapnya semua OK dan bertambah sukses. Pada yang tak berapa nak OK tu, mudah-mudahan cepat-cepatlah jadi OK dan sentiasa ceria dan happy sokmo. Dah masuk bulan Jun dah yop wei sedar tak sedar. Kiranya dah hampir separuh tahun kita dah tempuhi. Bagi… Read more »