Category Archives: Perniagaan

Artikel berkaitan perniagaan dan idea bisnes

Pinjaman Rumah Ketiga dan seterusnya hanya 70%

      8 Comments on Pinjaman Rumah Ketiga dan seterusnya hanya 708

KUALA LUMPUR, 3 Nov (Bernama) — Bank Negara Malaysia Rabu mengumumkan pelaksanaan nisbah pinjaman kepada nilai (LTV) maksimum sebanyak 70 peratus, berkuat kuasa serta merta yang akan terpakai bagi kemudahan pembiayaan rumah ketiga oleh peminjam – http://bernama.com/bernama/v5/bm/newsindex.php?id=540687 Wow, ramai orang terkejut monkey dan chimpanzee bila dapat tau berita yang dikeluarkan… Read more »

Nak Jadi Consultant Projek Rumah Pulak

      4 Comments on Nak Jadi Consultant Projek Rumah Pulak

Hehehe… best tak tajuk kat atas tu… macam bagus je kan. Well, sejak aku dok berkecimpung dalam melabur dalam bidang hartanah ni, makin lama makin banyak pengalaman yang aku dapat secara langsung dan tidak langsung. Walaupun ilmu tu banyak lagi yang perlu digarap dan dipertajamkan, aku rasa ramai yang boleh… Read more »

Pentingnya Iklan

      1 Comment on Pentingnya Iklan

Apa khabar weh.. sihat ke? alhamdulillah. Cuaca sekarang ni panas sikit, kena banyak minum air. Tambah pulak pada yang bekerja di luar pejabat, memang cepat je tekak haus. Budak-budak sekolah lagi la kesian. Tambah yang nak pegi sekolah petang, tunggu bas panas-panas, sampai sekolah, berlari pulak main-main dengan kawan, balik… Read more »

Modal dan Usahasama

      13 Comments on Modal dan Usahasama

Semalam aku jumpa pie, fizal, tuah, wan azmi dan sorang kenalan baru, Badrul di Bangi. Pie ajak sembang-sembang pasal idea nak buat budget hotel. So, kitorang datang kononnya macam nak bagi idea lah hahaha.. macamlah ada pengalaman pun, yang tahu lebih aku tengok si fizal, sebab memang profession dia ada… Read more »

Penceramah Berwawasan

      Comments Off on Penceramah Berwawasan

Sabtu lepas, adik beradik dan ipar duai aku singgah beraya di rumah. Maklumlah, masa cuti raya aritu, ada yang tak sempat nak berjumpa sebab balik ke rumah mertua dan keluarga masing-masing. So, aku pun ajaklah dioarang datang makan tengahari kat rumah. Lepas asar, semua adik beradik aku dah balik. Kebetulan… Read more »