Category Archives: Hartanah

Artikel berkaitan hartanah, perumahan, sewa, jual beli dan perkongsian pintar.

Beli Property Juta-Juta

      3 Comments on Beli Property Juta-Juta

Aku tengok iklan dalam Mudah, banyak jugak hot property yang harga dia cecah jutaan ringgit. Kebanyakannya commercial properties macam rumah kedai, rumah pangsa 4 tingkat 8 bilik, resort dan sebagainya. Kalau dihitung secara kasar, return dari sewaan property ni agak lumayan. Cuma yang tak tahan ialah harga belian yang mahal… Read more »

Architect

      2 Comments on Architect

Baru balik dari meeting dengan arkitek yang akan design plan rumah mak mertua saya di Datuk Keramat. Sebenarnya dah tiga orang arkitek yang saya jumpa sejak beberapa bulan lepas. Ye lah, projek juta-juta ratus ribu, kena lah survey dan bandingkan servis dengan harga. Rasanya, saya dah boleh finalise dah. Memandangkan… Read more »