Category Archives: Pelaburan

Artikel berkaitan pelaburan dan pengembangan modal.

Tanah Milik Orang Melayu Tapi Orang Bukan Melayu Yang Kaut Untung

      Comments Off on Tanah Milik Orang Melayu Tapi Orang Bukan Melayu Yang Kaut Untung

Assalamualaikum ya sahabat-sahabat, huhu.. dah naik sawang dan “laman sesawang” aku nih. Bukan main lama tak tulis apa-apa sejak terjebak dalam kerja department baru kat opis. Cerita ada, nak tulis tak sempat (kataganti bagi perkataan malas..hehe). Yop, korang sure perasan akhir-akhir ni, ramai dah pemaju perumahan dok ligat develop rumah… Read more »

Bukan Semua Rumah Lelong Untung

      Comments Off on Bukan Semua Rumah Lelong Untung

Assalamualaikum yeop. Ramai aku tengok dah mula mengorak langkah untuk berkecimpung dalam pelaburan hartanah. Kursus dan seminar pun dah banyak orang buat. Cuma rajin dengan tak je lah korang nak pegi belajar. OK yeop, korang pun tau kan, dalam apa bidang perniagaan sekali pun, bila dah ramai orang berebut-rebut menceburi… Read more »

Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

      Comments Off on Rahsia Besar Berjaya Dalam Bisnes

Assalamualaikum sahabat-sahabatku sekalian. Arakian tersebutlah hikayat Sang Rajuna Tapa bersemayam disinggahsananya untuk berbicara dengan sekalian rakyat jelata… eceh ce ceh… dah macam tok karut wayang kulit lah pulak yop hehe.. Sejak dua menjak ni, aku tak dapat update selalu blog ni macam biasa. Bila nak tulis blog ni dia kena… Read more »

10 Tips Mudah untuk Bakal Graduan Yang Nak Mula Kerja

Aku ingat lagi masa kecik-kecik dulu, time pegi sekolah, selalu cikgu cakap, kalau sapa belajar rajin, nanti besar boleh masuk Universiti. Mak bapak kita pun selalu ulang benda yang sama untuk beri perangsang supaya kita tekun belajar. Ya lah, mak bapak aku tak sekolah tinggi, so harapan mereka hanya pada… Read more »

Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

      1 Comment on Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

Ya habibi, Ya maulana, ahlan wa sahlan wahai saudagar unta dan kurma. Assalamualaikum yop. Masih bernafas harapnya. Bulan puasa dan syawal dah pun lepas. Seluar pun dah start sendat balik gara-gara makan tak berenti hehe. Sebelum terlupa (nak mintak maaf takyah tunggu raya!), mintak ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan… Read more »

Penyelesaian Mudah Loan Rumah yang Panjang

      3 Comments on Penyelesaian Mudah Loan Rumah yang Panjang

Assalamualaikum yop.. apa macam? ada bagus? harap semua OK lah. Aku je yang tak sempat nak tulis apa-apa macam biasa. Nih, terasa rajin sikit bolehlah taip sikit corat-coret buat tatapan yang berhajat. OK gini, biasanya kita kalau beli rumah guna loan, sure kita nak bayar bulan-bulan murah. Supaya tak menjejaskan… Read more »

Kisah Sahabat Yang Pencen Muda

      7 Comments on Kisah Sahabat Yang Pencen Muda

Assalamualaikum yop. Awal-awal tahun ni, sure ramai yang ambik cuti untuk uruskan persekolahan anak-anak. Terutama yang ada anak nak masuk tadika atau darjah satu. Sure kena temankan diaorang sekejap, ada tu 2-3 hari dok ulang alik ke sekolah haha.. Aku takde anak yang darjah satu tahun ni, so takde la… Read more »