Tag Archives: bank

Macam Mana Nak Gunakan Duit Raya Anak-Anak?

      2 Comments on Macam Mana Nak Gunakan Duit Raya Anak-Anak?

Hehehe.. korang yang ada anak-anak sure suka kan kalau time-time raya ni. Nak pulak, kalau anak-anak yang bawah umur 6 tahun. Sebab apa aku cakap macam tu? biasa budak2 yang belum reti nak menilai pasal duit ni, bila dapat duit raya, kita yang pegangkan (atau mak dia lah). Kena kita… Read more »

Mana lagi untung, simpan duit dalam bank atau laburkan?

Yo..Yo..Yo.. wassup.. wow, rapper sesat lupa bagi salam – Assalamualaikum wahai sahabat2, baik yang jauh mahupun yang dekat. Apa cerita yob? Dah nak masuk seminggu dah tahun baru 2011 muncul. Ada apa-apa yang dah dimulakan ke masih tunggu bulan jatuh ke riba.. hahaha. Kawan-kawan aku ramai yang senyum sampai ke… Read more »

Apa Kesan BLR Naik?

      4 Comments on Apa Kesan BLR Naik?

Khamis lepas, Bank Negara Malaysia (BNM) sekali lagi menaikkan OPR (overnite policy rate) sebanyak 2.5% lagi. Ia adalah kenaikan kali kedua dalam tempoh dua bulan. Alasannya ialah, ekonomi Malaysia sedang berkembang dan OPR dinaikkan selaras dengan proses pemulihan ekonomi. Wow.. dan minggu depan, Maybank, CIMB, Bank Islam dan RHB Bank… Read more »