Tag Archives: belajar

Kenapa Kena Ada Ilmu Sebelum Melabur?

      6 Comments on Kenapa Kena Ada Ilmu Sebelum Melabur?

Sekali-sekala, kalau ada masa, best jugak belek-belek buku, baca artikel orang lain, dengar ceramah, dan fikir-fikir apa benda yang ada dekat sekeliling kita ni. Semua yang kita buat ni, kalau niat dia betul, insyAllah ada keberkatan dan petunjuk dari Allah. Begitu jugak bila kita nak melabur dalam kehidupan kita kat… Read more »

Q2 2010

      1 Comment on Q2 2010

OK, sedar tak sedar, kita dah masuk quarter 2 (Q2) tahun 2010. So far, macam-macam jugak yang aku buat untuk kembangkan lagi portfolio pelaburan termasuk membeli, menjual, refinance, menabung, melabur dan usahasama dengan rakan-rakan. Usaha-usaha sebegini perlu diteruskan secara berkala dan terancang bagi mempastikan matlamat untuk bebas kewangan (financially free)… Read more »