Tag Archives: chart

Analisa Teknikal Emas 22.09.2011 @6.28PM

      4 Comments on Analisa Teknikal Emas 22.09.2011 @6.28PM

Alhamdulillah yop, kita jumpa lagi petang ni (bagi yang baca petang ni la) dan bila-bila korang terbaca posting ni lah. Harapnya, semua kawan-kawan sihat dan berada dalam rahmat Allah. OK, mari kita check lagi sekali carta lagu popular eh..bukan carta emas yang ramai makin suka dok “usyar” (word ni aku… Read more »

Analisa Teknikal Emas 16.09.2011 @12.37PM

      2 Comments on Analisa Teknikal Emas 16.09.2011 @12.37PM

Mari tengok chart gold hari ni (setakat pukul 12.37pm). Harga tengah menurun dan nak sampai ke MA line (support price @USD1756 buat masa ni). Kalau candle break MA line ni, ada kemungkinan turun lagi. Kalau dia stay situ dan tak break, so price akan main area ni dan tunggu reversal… Read more »

Analisa Teknikal FCPO 14.09.2011 @11.00 AM

      15 Comments on Analisa Teknikal FCPO 14.09.2011 @11.00 AM

Assalamualaikum yop dan yong. Hari ni aku nak share pulak pasal analisa teknikal pasaran hadapan minyak sawit mentah (future crude palm oil – fcpo) atau CPO untuk traders dan bakal traders fcpo. Asyik share pasal analisa emas, kang korang boring pulak. Market FCPO ni pun sama macam komoditi-komoditi lain. Ada… Read more »

Analisa Teknikal Emas 06.09.2011 @ 12.27pm

      8 Comments on Analisa Teknikal Emas 06.09.2011 @ 12.27pm

Mood raya masih membara ni. Balik dari beraya, terus tengok emas wakakaka.. support orang rumah yop. Dia dok semangat nak melabur dalam emas ni. So, aku tolong la tengok-tengokkan chart dan buat analisa mudah. Ingat tak aritu, emas dah cecah harga USD1900 per ounce. Semalam dan hari ni, dia cecah… Read more »