Tag Archives: cpo

Analisa Teknikal FCPO 14.09.2011 @11.00 AM

      15 Comments on Analisa Teknikal FCPO 14.09.2011 @11.00 AM

Assalamualaikum yop dan yong. Hari ni aku nak share pulak pasal analisa teknikal pasaran hadapan minyak sawit mentah (future crude palm oil – fcpo) atau CPO untuk traders dan bakal traders fcpo. Asyik share pasal analisa emas, kang korang boring pulak. Market FCPO ni pun sama macam komoditi-komoditi lain. Ada… Read more »

Kisah RM1K dan RM20K

      4 Comments on Kisah RM1K dan RM20K

Lama aku tak borak pasal FCPO or CPO atau dalam bahasa melayu pasaran hadapan minyak sawit mentah yang diniagakan di Bursa Derivatif Malaysia (MDEX). Jangan salah paham, bila aku tak sentuh apa-apa pasal CPO, bukan bermaksud aku dah “lari” dari portfolio pelaburan ni, tapi lebih kepada takde apa nak cerita… Read more »