Tag Archives: gold

Analisa Teknikal Emas 22.09.2011 @6.28PM

      4 Comments on Analisa Teknikal Emas 22.09.2011 @6.28PM

Alhamdulillah yop, kita jumpa lagi petang ni (bagi yang baca petang ni la) dan bila-bila korang terbaca posting ni lah. Harapnya, semua kawan-kawan sihat dan berada dalam rahmat Allah. OK, mari kita check lagi sekali carta lagu popular eh..bukan carta emas yang ramai makin suka dok “usyar” (word ni aku… Read more »

Analisa Teknikal Emas 16.09.2011 @12.37PM

      2 Comments on Analisa Teknikal Emas 16.09.2011 @12.37PM

Mari tengok chart gold hari ni (setakat pukul 12.37pm). Harga tengah menurun dan nak sampai ke MA line (support price @USD1756 buat masa ni). Kalau candle break MA line ni, ada kemungkinan turun lagi. Kalau dia stay situ dan tak break, so price akan main area ni dan tunggu reversal… Read more »

Analisa Teknikal Pasaran Emas Tengah Malam 24 Ogos 2011

Hehehe.. mimpi apa pulak ni buat analisa tengah malam. Takdelah yop, ada kawan-kawan interested nak tau, macam mana nak “baca” market guna teknik candlestick dan technical indicators. So, aku nak cakap banyak2 pun tak reti sangat kalau dalam telefon, itu yang aku rasa elok aku share guna gambarajah atau chart… Read more »