Tag Archives: hartanah

10 Tips Mudah Untuk Membantu Anda Membeli Rumah Pertama

      Comments Off on 10 Tips Mudah Untuk Membantu Anda Membeli Rumah Pertama

Assalamualaikum sahabat-sahabat. Haha.. tengah ada mood nak menulis ni..so baik share cepat-cepat sebelum mood hilang ye tak. OK kali ni, mari kita diskas pasal dilema nak beli rumah pertama bagi yang masih tercari-cari atau yang masih tak tahu mana nak mula, dan apa yang patut dibuat. Sebelum tu, mari kita… Read more »

Hartanah 101: Lokasi Lokasi Lokasi

      4 Comments on Hartanah 101: Lokasi Lokasi Lokasi

Masa nak parking kereta pegi solat terawih beberapa hari lepas, aku ternampak satu iklan yang dah jatuh atas tanah. Aku snap gambar iklan tu pasal aku seronok hehe.. pasal apa seronok pulak, sebabnya market value rumah aku sekarang dah naik lagi..wow! Kalau masa tahun 1998, harga rumah yang aku beli… Read more »

Kenapa Harga Rumah Meningkat

      1 Comment on Kenapa Harga Rumah Meningkat

Aku baca berita minggu (surat khabar lerr) ahad lepas, 16 Januari 2011. Wow, berita muka depan tuuu.. “Harga flet RM200,000” wahaha.. flat kos rendah je tu beb, bukan condo! Apa lagi, terus la baca berita tu. Siap ada sisipan khas kat bahagian dalam discuss fakta-fakta kenaikan harga rumah di bandar… Read more »

Mana lagi untung, simpan duit dalam bank atau laburkan?

Yo..Yo..Yo.. wassup.. wow, rapper sesat lupa bagi salam – Assalamualaikum wahai sahabat2, baik yang jauh mahupun yang dekat. Apa cerita yob? Dah nak masuk seminggu dah tahun baru 2011 muncul. Ada apa-apa yang dah dimulakan ke masih tunggu bulan jatuh ke riba.. hahaha. Kawan-kawan aku ramai yang senyum sampai ke… Read more »

Seronok Kalau Usaha Menjadi

      8 Comments on Seronok Kalau Usaha Menjadi

Assalamualaikum kawan-kawan hehehe… lama betul aku dok diam-diam macam ayam mengeram hahaha.. kononnya nak relaks2… last2 lebih 3 minggu tak berupdate blog ni huhu… Banyak jugak benda-benda berkaitan pelaburan dan hartanah yang aku involve awal tahun ni. Alhamdulillah, semua tu usaha yang kita kena buat untuk dapatkan hasilnya di kemudian… Read more »

Joli Katak vs. Joli Rimau

      Comments Off on Joli Katak vs. Joli Rimau

Lama tak bukak cerita dongeng hikayat 1001 malam hahaha.. Korang jangan caya sangat cerita dongeng nih, untuk buat bacaan santai saja bolehlah. Kalau nak ikut jugak, suka ati koranglah, masuk gaung sendiri tanggung..huhu.. Dulu aku ada cerita beberapa tips dan cara macam mana kita nak gandakan profit dari sejumlah modal… Read more »

Smart Investor vs. Hardworking Investor

      7 Comments on Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab… Read more »