Tag Archives: hutang

Ekonomi US Kena Hentam Teruk

      3 Comments on Ekonomi US Kena Hentam Teruk

Semalam aku tidur lewat sikit (actually, tiap2 malam pun haha). Kebetulan dok belek-belek posting lama sambil cari ilham nak buat ebook (huhu.. dah lama weh aku simpan azam nak tulis ebook, tak jadi-jadi) aku pun masuk website CNBC (http://www.cnbc.com/id/44017828). Nak jenguk apa berita ekonomi terkini dunia, cewahh..macam menteri kewangan la… Read more »

Beli Kereta Baru atau Beli Rumah Baru?

      13 Comments on Beli Kereta Baru atau Beli Rumah Baru?

Korang ada adik-adik yang masih belajar kat Universiti atau IPT tak? Pernah tak sembang-sembang dengan diaorang apa perancangan mereka lepas habis belajar? Aku pun ada sorang adik bongsu ni, dah abis dah semester akhir degree dia, sekarang tengah latihan praktik dan lepas tu terus boleh kerja. Masa balik kampung 2… Read more »