Tag Archives: jual beli hartanah

Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

      1 Comment on Siapakah Agaknya Pembeli Rumah Teres Harga RM1juta

Ya habibi, Ya maulana, ahlan wa sahlan wahai saudagar unta dan kurma. Assalamualaikum yop. Masih bernafas harapnya. Bulan puasa dan syawal dah pun lepas. Seluar pun dah start sendat balik gara-gara makan tak berenti hehe. Sebelum terlupa (nak mintak maaf takyah tunggu raya!), mintak ampun dan maaf kepada semua kawan-kawan… Read more »

Kenapa Harga Rumah Meningkat

      1 Comment on Kenapa Harga Rumah Meningkat

Aku baca berita minggu (surat khabar lerr) ahad lepas, 16 Januari 2011. Wow, berita muka depan tuuu.. “Harga flet RM200,000” wahaha.. flat kos rendah je tu beb, bukan condo! Apa lagi, terus la baca berita tu. Siap ada sisipan khas kat bahagian dalam discuss fakta-fakta kenaikan harga rumah di bandar… Read more »

Hartanah Naik Harga, Peluang atau Malang?

      Comments Off on Hartanah Naik Harga, Peluang atau Malang?

Terbaca artikel di Utusan Online hari ini – Harga rumah di Pulau Pinang paling mahal. Antara yang dilaporkan, hartanah di Pulau Pinang mencecah nilai RM540,000 (tak dinyatakan samada landed property atau apartment/condo) berbanding hanya RM390,000 di Kuala Lumpur (rasanya kalau harga macam ni, standard rumah teres 2 tingkat 20×70) Antara… Read more »

Jual Sini, Beli Sana

      6 Comments on Jual Sini, Beli Sana

Lama aku tak menulis, sampai orang rumah pun sindir “hot-hot chicken shit” je aku ni menulis..hahaha.. Bukan apa, bagi peluang korang baca tulisan2 yang lepas-lepas (kalau ada yang berguna) dan pegi meronda masuk blog-blog orang lain untuk korek ilmu dan tips berguna (alasan) hehehe.. OK, 2-3 menjak ni aku dok… Read more »