Tag Archives: pasif income

Tutup Buku Lama, Buka Buku Baru

      8 Comments on Tutup Buku Lama, Buka Buku Baru

Ramai yang buat macam-macam untuk tambah pendapatan, tetapi berapa ramai yang monitor atau keep track perjalanan usaha menambah pendapatan mereka? Dah nak abis dah tahun 2010. Sekejap je rasanya. Itu tandanya dah nak akhir zaman la tu hehe.. Apa khabar agaknye prestasi portfolio pelaburan masing-masing? ada lebihan positif ke atau… Read more »

Smart Investor vs. Hardworking Investor

      7 Comments on Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab… Read more »