Tag Archives: Pelaburan

Malu Bertanya Sesat Jalan

      5 Comments on Malu Bertanya Sesat Jalan

Assalamualaikum kawan-kawan.. hehehe apa khabar? dah kaya raya dah ke semua?.. wow, aku tumpang happy kalau masing-masing dah dapat tingkatkan passive income yang diidamkan. Dua-tiga menjak ni, ramai yang dok tunjuk minat belajar FCPO. Gara-gara pie dok update cerita pasal ni hari-hari kat blog dia, bertalu-talu komen dan soalan diajukan… Read more »

Seronok Kalau Usaha Menjadi

      8 Comments on Seronok Kalau Usaha Menjadi

Assalamualaikum kawan-kawan hehehe… lama betul aku dok diam-diam macam ayam mengeram hahaha.. kononnya nak relaks2… last2 lebih 3 minggu tak berupdate blog ni huhu… Banyak jugak benda-benda berkaitan pelaburan dan hartanah yang aku involve awal tahun ni. Alhamdulillah, semua tu usaha yang kita kena buat untuk dapatkan hasilnya di kemudian… Read more »

Musim Tengkujuh dan Musim Kahwin

      5 Comments on Musim Tengkujuh dan Musim Kahwin

Sekarang ni boleh dikatakan setiap hari hujan turun. Alhamdulillah, aku suka hujan, sebab bunyi air yang jatuh dari atap ke bumi tu boleh beri kedamaian. Tambah pulak kalau cuti dan duduk kat rumah..pehhhh… tarik selimut la jawabnya hehehe.. Teringat dulu masa kecik-kecik, bila time musim tengkujuh camni, aku adik beradik… Read more »

Modal dan Usahasama

      13 Comments on Modal dan Usahasama

Semalam aku jumpa pie, fizal, tuah, wan azmi dan sorang kenalan baru, Badrul di Bangi. Pie ajak sembang-sembang pasal idea nak buat budget hotel. So, kitorang datang kononnya macam nak bagi idea lah hahaha.. macamlah ada pengalaman pun, yang tahu lebih aku tengok si fizal, sebab memang profession dia ada… Read more »

Jual Sini, Beli Sana

      6 Comments on Jual Sini, Beli Sana

Lama aku tak menulis, sampai orang rumah pun sindir “hot-hot chicken shit” je aku ni menulis..hahaha.. Bukan apa, bagi peluang korang baca tulisan2 yang lepas-lepas (kalau ada yang berguna) dan pegi meronda masuk blog-blog orang lain untuk korek ilmu dan tips berguna (alasan) hehehe.. OK, 2-3 menjak ni aku dok… Read more »

Joli Katak vs. Joli Rimau

      Comments Off on Joli Katak vs. Joli Rimau

Lama tak bukak cerita dongeng hikayat 1001 malam hahaha.. Korang jangan caya sangat cerita dongeng nih, untuk buat bacaan santai saja bolehlah. Kalau nak ikut jugak, suka ati koranglah, masuk gaung sendiri tanggung..huhu.. Dulu aku ada cerita beberapa tips dan cara macam mana kita nak gandakan profit dari sejumlah modal… Read more »