Tag Archives: rumah datuk keramat

Projek 7 Bulan Modal RM550K

      14 Comments on Projek 7 Bulan Modal RM550K

Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Lama jugak aku tak update apa-apa. Sibuk bercampur “duri palas” sikit huhu.. Alhamdulillah, projek datuk keramat aku dah siap jugak akhirnya. Ada sikit-sikit je lagi nak dikemaskan dan difinalise, tapi rumah dah boleh duduk dah pertengahan Februari 2011 yang lepas. Masuk jugak sebelum kerja-kerja kemasan akhir dibuat… Read more »

Update Projek Rumah Datuk Keramat 30 NOV 2010

      1 Comment on Update Projek Rumah Datuk Keramat 30 NOV 2010

Entry kali ni lebih kepada nak share progress semasa rumahku syurgaku di datuk keramat, KL. So far so good, walaupun duit makin lama makin surut huhu…. adatlah beb, buat rumah memang laju macam air terjun je duit keluar. Walaupun duit loan kita dapat, tapi duit sendiri tetap akan digunakan terutama… Read more »

Jangan Pandang Belakang

      4 Comments on Jangan Pandang Belakang

Apa benda pulak jangan pandang belakang ni weii… hahaha… ingat dalam filem je ada cerita seram, kat dunia nyata ni pun tak kurang jugak cerita seram dia. Tambah pulak kalau yang ada hutang keliling pinggang. Ekonomi masih tak menentu. Report cakap macam-macam perkembangan berlaku, tapi kita yang marhain ni dok… Read more »

Update Projek Rumah Datuk Keramat 23 Oktober 2010

      7 Comments on Update Projek Rumah Datuk Keramat 23 Oktober 2010

Sabtu lepas, pergi melawat tapak projek sambil berbincang dengan kontraktor berkenaan progress construction dan isu-isu berbangkit. Meeting dekat site ni senang, masa bincang, terus boleh tunjuk dekat belah mana yang nak ubah, tokok tambah, atau diperkemaskan. Kalau tengok plan, cuma boleh bayangkan saje lah bila discuss tentang detail work. Lagi… Read more »

Update Projek Datuk Keramat 22.09.2010

      2 Comments on Update Projek Datuk Keramat 22.09.2010

Alhamdulillah, sedar tak sedar, puasa ramadhan dah pun habis. Sekarang ni kita sakan dok beraya pulak lah. Bagi yang berkesempatan, jom pakat puasa 6 hari bulan syawal pulak. Fadhilat dia seumpama kita berpuasa selama setahun. Best tu. OK, aku nak update progress projek banglo datuk keramat aku tu. Sekarang ni… Read more »

Update projek Datuk Keramat

      1 Comment on Update projek Datuk Keramat

Dah seminggu kita berpuasa ya, sedar tak sedar cepat je masa berlalu. Harapnya semua kawan-kawan kat luar sana masih tabah dan mantap amal ibadah masing-masing. Ye lah, peluang untuk dapat “BONUS” buat pahala bulan ramadhan ni bukan kita tau ada lagi ke tak. Masa diberi peluang keemasan ni, baik kita… Read more »

Projek Datuk Keramat Dah Nak Start

      10 Comments on Projek Datuk Keramat Dah Nak Start

Assalamualaikum Yob!. Wow, leka tengok world cup ke wei. Cuti sekolah budak2 pun dah habis. Sempat jugak aku bawak family aku bercuti kat Melaka ari tu. Best bangat lepak kat Kondo Samudera, Pantai Puteri. Sakan anak-anak aku main kolam renang besar dia dan jalan-jalan kat Bandar Melaka. Sapa yang nak… Read more »