Tag Archives: rumah sewa

Bukan Semua Rumah Lelong Untung

      Comments Off on Bukan Semua Rumah Lelong Untung

Assalamualaikum yeop. Ramai aku tengok dah mula mengorak langkah untuk berkecimpung dalam pelaburan hartanah. Kursus dan seminar pun dah banyak orang buat. Cuma rajin dengan tak je lah korang nak pegi belajar. OK yeop, korang pun tau kan, dalam apa bidang perniagaan sekali pun, bila dah ramai orang berebut-rebut menceburi… Read more »

Kisah Iklan Jual dan Sewa Rumah

      10 Comments on Kisah Iklan Jual dan Sewa Rumah

Assalamualaikum yop, lama jugak tak update apa-apa kat sini hehehe. Bukan pencen, cuma ada benda lain kena bagi priority. Biasa la, keje makan gaji ni, kena la utamakan apa yang patut diutamakan. Lainlah kalau dah fulltime keje sendiri atau dah pencen hakiki, baru boleh buat apa yang kita suka buat… Read more »

Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

      Comments Off on Kisah Terkena Dekat Batang Hidung Sendiri

Hehehe.. aku nak cerita sikit pasal kisah kantoi yang aku terkena minggu lepas. Bukan kantoi dengan artis popular weh.. ini kantoi pasal lain hehe… Pelepuk!.. terkena yop atas batang hidung sendiri.. siapa yang rugi? aku dan diri aku sendiri jugak yang rugi 😛 OK gini, ada satu rumah sewa aku… Read more »

Kisah Tenant Yang Terlampau

      16 Comments on Kisah Tenant Yang Terlampau

Malam semalam, ada small meet-up antara bri (satu solution), aku dan ex-tenant (ex, sebab diaorang diberi notis keluar) rumah sewa aku di GH. Rumah GH ni Satu solution yang manage since menang auction dulu lagi. Diaorang handle hal-ehwal dengan penyewa, maintenance office, utility company, etc..etc.. aku just terima sewa bulanan… Read more »