Tag Archives: smart investor

Belon Panas

      3 Comments on Belon Panas

Korang tak pegi tengok ke belon-belon udara panas (hot air balloon) kat Putrajaya aritu? hehehe.. tahun lepas aku tak sempat pegi tengok, kesian kat anak-anak aku. Budak-budak memang seronok la kalau bab-bab belon ni, tambah pulak belon besar gedabak duduk depan mata. Taknak bergerak weii.. semua pakat nak naik. Aku… Read more »

Modal dan Usahasama

      13 Comments on Modal dan Usahasama

Semalam aku jumpa pie, fizal, tuah, wan azmi dan sorang kenalan baru, Badrul di Bangi. Pie ajak sembang-sembang pasal idea nak buat budget hotel. So, kitorang datang kononnya macam nak bagi idea lah hahaha.. macamlah ada pengalaman pun, yang tahu lebih aku tengok si fizal, sebab memang profession dia ada… Read more »

Smart Investor vs. Hardworking Investor

      7 Comments on Smart Investor vs. Hardworking Investor

Hari ahad lepas, sekali lagi rutin hujung minggu time-time beraya ni, pegi open house. Walaupun jemputan tak sebanyak minggu sebelumnya, tapi waktu dia hampir sama. So, belah pagi sempat aku ke pasar dulu cari lauk stok seminggu. Aku suka pegi pasar Sungai Besi berbanding pasar borong Selangor kat Puchong, sebab… Read more »